Spel van de week Ruitenboer

maart 15, 2019 admin No comments exist

Toen Max Rebattu zijn commentaar op de spellen schreef, kon hij niet weten hoe dit spel bij ABAC geboden en gespeeld zou worden. Ik weet dat wel, vandaar dat ik het niet aanmatigend vind om iets aan Rebattu’s opmerkingen toe te voegen:

Bieding

  1. Bij ons aan tafel paste deler Oost, en Hannie opende brutaal 2 Harten. West paste, en ik vond met mijn 18 punten en die mooie Ruitenkaart dat ik moest kiezen tussen 3SA en 4H. Ik koos voor 4H. We waren niet de enigen die in 4H kwamen.
  2. Twee NZ-paren komen in 3SA, ook zeker geen kansloze biedkeuze.
  3. Titus+Arre komen in 1SA. Hoe is dat gegaan??
  4. Dora+Josine komen in 3R. Ook hierbij de vraag: hoe is dat gegaan??

Af- en tegenspel

  1. 4H kan na uitkomst S Vrouw gemaakt worden op de door Rebattu aangegeven manier, maar dat komt doordat Oost troef Hx heeft, en dus de vierde Ruiten moet introeven met de Heer. Als Oost troef Hxx heeft, gaat deze vlieger volgens mij niet op.
  2. Tegen 3SA wordt beide keren uitgekomen met S 9, en toch wordt beide keren de manche gehaald, zelfs + 1, resp. + 2. Hoe is dat mogelijk??
  3. Dora+Josine maken 3R +1. Een hele prestatie: uitkomst R 4 wordt genomen met de Vrouw, dat is op het eerste gezicht ook de laatste keer dat de leidster aan tafel kan komen, en ze heeft er weinig aan, want alle snits zitten verkeerd. Zeven verliezers, hoe kun je er vier wegwerken? Daarvoor heb je toch de Hartenkleur op tafel nodig, maar hoe kom je daar? Een aardig spel om na te spelen op de Bridge Solver.

Maarten Henket

Speel het spel HIER na, voor andere spellen kijk hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.