Spel van de week 8 september

september 9, 2020 admin No comments exist

De afgelopen maanden spelen we online en de grote afwezige daarbij is Maarten. Dat is al jammer, maar daarbij missen we nu ook al maanden zijn spel van de week en daarom dacht ik, laat ik een keer een spel van de week opschrijven.

Niet echt een spel waar wij op excelleerden, maar onze tegenstanders wel. Het biedverloop ligt redelijk voor de hand. Oost opent preƫmptief met 3 of 4 Harten, en Noord Zuid komen daarna in 4 Schoppen.

De uitkomst is ook niet echt een probleem, na eerst beide Hartens op te rapen speelt Oost harten door, en eigenlijk is het contract dan down. Toch wordt het vervolgens aan 5 tafels alsnog gemaakt.

Hoe kan dat? Heel simpel, niet te snel introeven.

Als Zuid de derde keer Harten niet introeft maakt West schoppen 4 en schoppen Heer

Als Zuid laag introeft, maakt West schoppen 10 en Heer.

Maar wat nu als Zuid met de Boer introeft, wat in veel gevallen gebeurt is.

Bij ons ging Philip in de denkstand en ik neem aan dat Josine dat ook gedaan heeft, want beide besloten om de schoppen niet over te nemen, maar een vuiltje weg te gooien.

Pak je namelijk de Heer dan komt je bij de volgende slag in Zuid uit en deze haalt de laatste 2 troeven op. Laat je de slag lopen voor de boer van Zuid, maar je daarna altijd nog Schoppen Tien en schoppen Heer.

Dus mijn advies, wees wat zuiniger met je troeven.

Groeten Bob

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.