Spel van de week 30 oktober

november 1, 2018 admin 2 comments

Computer

OW 6H of 6K

Bieding

 1. O opent 1H, W antwoordt 2K.
 2. Wat herbiedt O? Met 10+ punten bij W en deze hand moet toch wel minstens een manche geboden worden, en misschien is het wel slem.
 3. Goed verder bieden met openhouden van de slemmogelijkheid is moeilijk, ik denk dat O vaak gewoon 4H herboden heeft (in de hoop op minstens 1 hartje bij W).
 4. In elk geval heeft niemand slemonderzoek gedaan.
 5. Dora+Josine doubleren 4H, dat is wel heel erg onvoorzichtig.

Af- en tegenspel

 1. 6H zit er in, ongeacht de uitkomst. Probeer maar.
 2. Het tegenspel maakt wel verschil: na een harten-uitkomst of na uitkomst kleine ruiten en in slag 2 weer Ruiten, zijn 12 slagen opgelegd. Na een schoppen-uitkomst is het avontuurlijker om op 12 slagen te spelen, en zeker in Butler onverstandig: gaat het mis, dan maak je maar 9 slagen.

Maarten Henket

Speel het spel HIER na, voor andere spellen kijk hier

2 Comments on “Spel van de week 30 oktober

 1. Ik vind 6 harten sowieso wel avontuurlijk, want je moet altijd snijden over klaver Boer. Ruiten aas uitkomst en daarna schoppen zet de boel op scherp.

 2. Avontuurlijk, zeker, maar als je 6 geboden hebt, zul je wel moeten (klaveren snijden geeft een betere kans dan slaan).
  Wat betreft het bieden: slemonderzoek is moeilijk, slem bieden is riskant, maar de Oost die in de 2e biedronde meteen 4H biedt neemt ook een risico: West kan wel 0 hartens hebben. En de Oost die in de 2e biedronde 2 of 3H biedt neemt het risico dat West past, en een waterdichte manche gemist wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.