Spel van de week 3 april

april 4, 2018 admin No comments exist

Af- en tegenspel zijn bij dit spel niet interessant. NZ maken altijd 12 slagen in SA of in H.

Interessant is de bieding.

  1. Verrassend is, dat alleen Dieuwke en Frits in slem komen.
  2. Verrassend is ook, dat de meeste NZ-paren zelfs geen slemonderzoek doen, maar zich zonder meer tevreden stellen met de manche.
  3. Annelies en Gerrite komen in 4SA. Heeft Noord daar na Zuids 1SA-opening een kwantitatieve 4SA heeft geboden, waarna Zuid inderdaad past met die 15-punter? Maar of een slembod gerechtvaardigd is hangt niet af van de vraag of Zuid minimaal of maximaal is: ook al hebben Noord en Zuid samen 30 punten, dan kunnen ze nog steeds 2 azen missen.
  4. Louter op basis van de punten is er niet genoeg voor slem, maar de Noordhand is toch wel heel erg mooi, met die achtkaart Harten en die singleton.
  5. Noord zou als volgt kunnen redeneren. Menselijkerwijs gesproken: alleen als Zuid geen enkele Aas heeft en ook nog Schoppen Heer mist, zit er niet meer in dan 4 H. Die kans is toch niet erg groot, dus waarom zou ik geen azen vragen? Ik kan altijd nog stoppen op 5H.
  6. Misschien heeft niet ieders biedsysteem voor deze situatie een makkelijke oplossing. Moet Noord eerst 2R bieden (Jacoby), en vervolgens azen vragen met 4SA? Is dan duidelijk dat Harten als troef is vastgesteld?
  7. Of moet Noord beginnen met 3H (echt, 6+kaart en sleminteresse)? Zuid zal dan 4H bieden, en dan ligt toch nog steeds het initiatief bij Noord.

Maarten Henket

Speel het spel hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.