Spel van de week 28 januari

januari 29, 2020 admin No comments exist

Computer

NZ (20 p.): 2H. OW (20 p.): 1/2SA, 2S, 2R, 1K.

Bieding

  1. Deler Zuid heeft wel 11 punten, maar een lelijke hand, vooral met die kale Schoppen VB. Kwetsbaar tegen niet-kwetsbaar is een ‘pas’ zeker het overwegen waard.
  2. Als Zuid past, wat doet West? Eveneens 11 punten, maar een veel mooiere hand dan Zuid, en niet-kwetsbaar, dus kan hij toch wel 1R openen.
  3. Als Zuid 1K opent, volgt West 1R. Noord 1H, wat doet Oost nu? 1S of 2R? Ik vind 2R beter: je bent zeker van een 5-3 fit, en je kunt Hartens aftroeven in de korte hand.
  4. Annelies+Els komen in 2S. Heeft Oost daar misschien in de 4e hand geopend met 2S (zwak, 6-krt)?
  5. Nora+Jan komen in 4S. Dat is denk ik een uitneembod na 4H van NZ. Inderdaad is het voor Oost niet makkelijk in te schatten of NZ 4H kunnen maken. En mede gezien de kwetsbaarheid is dat uitneembod wel een optie (als 4H er in zit, mag 4S gedubbeld 3 down).

Af- en tegenspel

  1. Anneke+Hedwig kwamen tegen 4S uit met R Aas. Als West daar Ruiten geboden heeft (wat toch wel waarschijnlijk lijkt) is dat geen voor de hand liggende uitkomst. De fraaiste uitkomst is natuurlijk kleine Klaveren, maar dat zie je alleen met open kaarten.
  2. Niettemin, ook na uitkomst Ruiten Aas moeten NZ toch 5 slagen kunnen halen. Of is Klaveren Heer misschien gesneuveld onder Klaveren Aas?
  3. 3H is drie keer gehaald. Het kan 1 down. Het gaat om het ‘tempo’ bij het tegenspel (dat betekent ongeveer: niet te lang wachten met het aanspelen van een bepaalde kleur). Ziet u wat er nodig is om 3H down te spelen?

Maarten Henket

Speel het spel HIER na, voor andere spellen kijk hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.