Spel van de week 27 november

december 1, 2018 admin 1 comment

Voorafje

In maar liefst zeven spellen kan met minder dan 30 punten slem gemaakt worden:

1 (6R, 6K); 5 (6K); 6 (6K); 8 (7SA, 6R, 7/6 K); 9 (6H, 6R); 14 (6K); 15 (6SA, 6H)

Soms is het een kwestie van gelukkig zitsel, soms van een mooie verdeling, soms van beide. Interessant om uit te zoeken.

Spel 9 Computer

OW: 4SA, 3S, 6H, 5R(in O), 6R(in W), 2K

 

Bieding

 1. Na 1R door O, en herhaald H-bieden door W zou O toch wel slem kunnen ruiken, een avontuurlijke O zou het zelfs wel zelf kunnen bieden. Niemand biedt meer dan 4H.
 2. Arre en Titus zijn de enige slembieders – in Ruiten.
 3. 3SA bieden is met deze handen toch wel een avontuur, ondanks de dichte R-kaart.

Af- en tegenspel

 1. 6H is te maken, maar makkelijk is het niet, zelfs niet met open kaarten.
 2. Els+Denise maken 4 slagen na uitkomst K 2. Hoe is dat gegaan?
 3. Nora+Jan kiezen tegen 6R uitkomst S 4. Waarom? (Ik neem aan, dat ook daar Oost Schoppen geboden heeft, en West Harten.
 4. 6R door O kan down. Ziet u het dodelijke tegenspel?
 5. 3SA kan +1, maar na een Klaverenbegin ligt het wel voor de hand om ‘binnen te lopen’, ook omdat het Butler is.

Maarten Henket

Speel het spel HIER na, voor andere spellen kijk hier

 

1 Comment on “Spel van de week 27 november

 1. Ik Oost bood 2KL (vond mezelf goed voor 8 slagen in R of Sch.) Arre West springt naar 3H (mooie eigen kleur, 2H mag ook, nu denk ik wel aan een 6krt.). Nu ga ik er van uit dat hij geen punten in de Kl heeft. Die Kl introevers maak ik liever met R, want met H zijn ze snel op, zeker als ze met troef starten. Ik bied in 1x 6R (ook omdat ik Arre iets sterker inschat). Z zou nu kunnen bedenken dat West (6krt H) in Kl of Sch heel kort is en een troefstart bedenken, kan geen kwaad want O zal ook wel ergens heel kort in zijn. Sch start, waarna ik Sch introef met 3.
  Oversteek met een intr in Kl. N kan nu al bedenken dat ik dan waarsch niet ook nog een Singlton H Heb. Troeven getrokken, dan H boer die ik laat uitlopen wat opnieuw een signaal is dat ik er nóg één heb, anders neem ik die over met de vrouw. N moet de Heer niet zetten en hopen dat ik later nog een keer snijd (en een hartaanval krijg).
  H start en H na overleeft O sowieso niet, kan later niet meer bij de H om Sch te lozen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.