Spel van de week 2 juli

juli 3, 2019 admin 1 comment

Bieding

  1. Moeilijk te zeggen hoe de bieding gegaan zal zijn: Oost en Zuid hebben allebei een hand waarmee je kunt passen maar ook kunt openen. Of opent uiteindelijk Noord met 1K? Het kan allemaal gebeurd zijn.
  2. NZ hebben niet heel veel punten (24), maar wel een dubbele fit, en Zuid heeft die renonce klaveren. Dus geen wonder dat er door NZ manches in Harten en Ruiten geboden zijn.
  3. Aaltje en Win komen in 3SA, een minder voor de hand liggend contract.

Af- en tegenspel

  1. Tegen 5R is beide keren gestart met Klaveren Boer, niet geheel onbegrijpelijk. Na de start komt de dummy op tafel en Zuid kan een speelplan gaan maken. Zuid telt drie verliezers: twee in Schoppen en Harten Aas. Hij moet er dus ééntje kwijt zien te raken. Hoe?? De uitkomst biedt uitkomst: Zet op tafel Klaveren Aas en gooi een Schopje weg uit je hand, en je contract is binnen. (De troeven zitten 2-2 tegen, dus je kunt troeftrekken en daarna nog 2x harten troeven aan tafel.)
  2. Nora en Jan zagen dit over het hoofd (zo lijkt het), en gingen 1 down.
  3. 4H kan niet gemaakt worden, door het zeer slechte troefzitsel. Zuid kan 9 slagen maken, dus -1 is het hoogst haalbare, en dat is al niet zo eenvoudig. Het proberen waard.
  4. Aaltje en Win zitten in een wel erg ongelukkige 3SA. Nel en Jan Pieter vinden meteen de dodelijke uitkomst: Schoppen Heer. Niet voor de hand liggend. Goed naar de bieding geluisterd, denk ik. (Maar ook na een andere uitkomst kan 3SA drie down).

Toegift

Kijk ook eens naar spel 20: West is deler en opent 1S. Noord en Oost passen. Zuid heeft:

S :4, H: AV87, R: KT9543, K: 43.

Maar liefst vier van de zes keer heeft Zuid gepast. Er zit 6 Ruiten in voor NZ (met 24 punten).

Maarten Henket

Speel het spel HIER na, voor andere spellen kijk hier

1 Comment on “Spel van de week 2 juli

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.