Spel van de week 19 juni

juni 21, 2018 admin 1 comment

Aan alle tafels bieden NZ 6SA, te spelen door Zuid. En dat is ook het beste contract.

Ik vind dit spel interessant omdat het laat zien hoe groot de invloed kan zijn van het tegenspel , in dit geval de uitkomst:

  1. Na uitkomst kleine H. telt de leider meteen 12 vaste slagen: vier in Sch., twee in H., twee in R. en vier in Kl.
  2. Jon/Ben gaan ondanks uitkomst kleine Harten één down. Misschien door een ongelukkige afspeelvolgorde? Als je eerst je Sch.-slagen en je R.-slagen opraapt, kun je nog maar drie Kl.-slagen maken in plaats van vier.
  3. Stef/Bob kwamen uit met R. Vrouw. Een zeer opvallende keuze! Als de leider nu het Ruitenzitsel goed raadt, is de buit binnen: de eerste slag op tafel nemen, en later Ruiten snijden naar de hand. Maar ja, die uitkomst suggereert wel dat West ook de Boer heeft, en dan neemt Zuid dus slag 1 in de hand en snijdt vervolgens mis. Is dat gebeurd bij Annelies/Gerrite? Zou me niet verbazen. En was dat ook de duivelse opzet van Bob/Stefs uitkomst? Daar ben ik wel benieuwd naar.
  4. Ellen/Guido kwamen uit met Kl. 9. De leider telt nu 11 vaste slagen. Waar moet de 12e slag vandaan komen? De Hartens zitten fout. Hoe dan wel? Incasseer de Kl.- en de Sch.- slagen. West moet 2 kaarten afgooien. Als hij 2 hartens afgooit is het simpel. Als hij 1 harten afgooit en 1 Ruiten, incasseer je ook Ruiten A,H. Neem daarna de Hartensnit. West komt aan slag maar kan niet anders dan Harten terugspelen. Hebben Nel/Jan Pieter het zo gedaan? Erg mooi! Mooi ook om zelf na te spelen.

Maarten Henket

Speel het spel HIER na, voor andere spellen kijk hier

1 Comment on “Spel van de week 19 juni

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.