Clubnieuws

Op deze pagina wordt informatie gegeven over de Amsterdamse Bridge Academie Club. De informatie is afkomstig van het bestuur en de technische commissie en vooral bestemd voor de leden van ABAC en zal af en toe ververst worden. De pagina is bedoeld als aanvulling en zeker niet bedoeld als officieel informatiekanaal.

31 Maart 2020 Geen bridge in April, of toch wel.

Door de maatregelen van de overheid kunnen we ook in April niet bridgen bij onze club. Gelukkig zijn er wel andere opties, zo zouden we online kunnen spelen. Ik hou daarom een lijst bij van leden die online bridgen, met daarbij waar ze spelen. Deze lijst is HIER te vinden, je moet wel je inlog gegevens van de bond bij de hand hebben. Veel plezier.

15 Maart 2020 Geen bridge de komende 3 weken

Corona heeft ons land in de greep en een van de maatregelen is het sluiten van Horeca. Als gevolg daarvan zal er op 17, 24 en 31 maart niet gespeeld zal worden. Zodra we weer kunnen spelen zal dat hier gemeld worden.

13 Februari 2020 Eindstand Interne Butler competitie

De Interne Paren competitie is gewonnen door Stef Karman en Bob Vos

6 Februari 2020 Eindstand Interne Paren competitie

De eerste competitie voor het seizoen 2019-2020 zit er op. De Interne Paren competitie is gewonnen door Willem Bos en Philip van der Meer.

29 Augustus 2019 Eindstand Parencompetitie B

15 Augustus 2019 Boven spelen

Op 27 augustus en 3 september spelen we boven bij 2 Klaveren omdat de kelder dan in gebruik is voor de jaarlijkse studenten activiteiten.

4 Juli 2019 Denkpauze

Afgelopen dinsdag werd ik benaderd door een van onze leden met de vraag hoe lang mag je denken. Dat is altijd lastig, want bridge is een denksport en soms word je verrast en moet je even denken vandaar dat er ook een artikel aan geweid is in de spelregels.

Artikel 73 Communicatie – Tempo en misleiding
Sectie D Variëren van tempo of handelswijze

  1. Het is gewenst, hoewel niet altijd noodzakelijk, dat spelers een regelmatig tempo en eenzelfde handelwijze aanhouden. Spelers moeten nochtans extra voorzichtig zijn als variaties hun een voordeel kunnen opleveren. In andere gevallen is het onopzettelijk variëren van het tempo of de manier van bieden of spelen geen inbreuk op de gedragsregels. Gevolgtrekkingen uit deze variaties zijn alleen voor de tegenstanders geoorloofd; zij mogen deze informatie gebruiken, maar wel voor eigen risico.

Je kunt hier nog steeds alle kanten mee op maar eigenlijk komt het er op neer dat de tegenstanders bepaalt of je met een denkpauze ongeoorloofde informatie hebt over gegeven. Als zij dat dan denken moeten ze de arbiter erbij roepen. Misschien wordt het duidelijker met een voorbeeld van een spel van 2 juli.

 

West heeft een mooie hand opgeraapt alleen Zuid opent met 1 Sans (15-17 pnt). Dat is een beetje onverwacht en West gaat nu nadenken en besluit uiteindelijk te passen. Oost denkt nu dat, door de denkpauze, niet meer geboden mag worden en Past. Een foute redenering want dat is dus eigenlijk in strijd met de regels, namelijk “Gevolgtrekkingen uit deze variaties zijn alleen voor de tegenstanders geoorloofd”. Oost had gewoon een bod mogen plaatsen. Zuid zou dan eventueel de arbiter er bij kunnen roepen om de denkpauze van West en de bieding van Oost te laten controleren. Dit had dan het volgende opgeleverd.

West denkt na omdat Zuid 1 Sans opent.

  • Doublet is niet echt voor de hand liggend en kan zo maar gemaakt worden.
  • 2 Klaveren kan niet geboden worden omdat dit volgens de systeemkaart beide hoge kleuren belooft.
  • 3 Klaveren is misschien iets te veel van het goede gezien de kwetsbaarheid.

Echt wel iets om over na te denken, en Pas is dan ook niet zo’n slecht bod.

Als Oost besluit om 2 Klaveren te bieden om beide hoge kleuren aan te geven is dit niet vanwege de denkpauze van West maar omdat zijn kaarten en systeemkaart het toelaat. Mocht Zuid dit bij de arbiter neerleggen dan zou deze dat ook als zodanig concluderen.

Omdat Oost na het spel aangaf dat hij niet meer kon bieden omdat West een denkpauze had genomen zou je kunnen concluderen dat Oost de regels heeft overtreden omdat hij zijn bieden heeft aangepast aan de denkpauze.

5 Juni 2019 Eindstand Butler competitie B

De tweede Butler competitie zit er weer op, de eindstand is als volgt;

4 April 2019 Eindstand Paren competitie A

De eerste Paren competitie zit er weer op, de eindstand is als volgt;

28 Maart 2019 Eindstand Butler competitie A

De eerste Butler competitie zit er weer op, de eindstand is als volgt;

28 Februari 2019 Eindstand Interne paren competitie

Ook dit jaar werd er weer een Interne paren competitie gespeeld terwijl er 2 teams in de externe competitie speelden. De eindstand van deze competitie is als volgt.

Voor eventuele vragen kunt u zich melden bij de wedstrijdleider.

6 Februari 2019 Eindstand Interne butler competitie

Ook dit jaar werd er weer een Interne butler competitie gespeeld terwijl er 2 teams in de externe competitie speelden. De eindstand van deze competitie is als volgt.

Voor eventuele vragen kunt u zich melden bij de wedstrijdleider.

6 November 2018 Succes bij Culinair Vlieland

Afgelopen weekeinde vond op Vlieland de jaarlijkse kroegendrive en Culinair drive plaats, ook ABAC was hierbij weer goed vertegenwoordigd. Bij de Kroegendrive eindigde Mieke en Leny op een 13de plaats van 110! paren en eindigde ze 3de Topintegraal C-lijn.

Bij de Culinaire drive werden Els en Denise eerste in de B-lijn.

  

Proficiat aan beide paren.

1 Oktober 2018 Eerste prijs Hofjesdrive

Annelies Rotte en Annemiek van de Koppel hebben de 6de Hofjesdrive van Haarlem gewonnen.

Het goede doel waarvoor ze gespeeld hebben was: “FREE A GIRL” en meer in het bijzonder voor het wereldwijde project : “School for Justice”. Deze organisatie zet zich in om jonge meisjes uit gedwongen prostitutie te bevrijden. Ook in Nederland! De School for Justice wil er voor zorgen, dat deze meisjes verder kunnen studeren en bieden hen, na de vereiste vooropleiding, ook de mogelijkheid om juridisch geschoold te worden en zich in hun land sterk te maken om de kinderprostitutie te bestrijden

12 september 2018 Clubkampioenschap

paren – Gespeeld over 7 weken tijdens de externe competitie

Gewonnen door Bob en Stef

butler – Gespeeld over 7 weken tijdens de externe competitie

Gewonnen door Titus en Arre

2 maal een Paren competitie

Eerste gewonnen door Annelies en Gerrite

Tweede gewonnen door Bob en Stef

2 maal een Butler competitie

Eerste gewonnen door Denise en Els

Tweede gewonnen door Maarten en Jan Janse

Vakantiedrive, individuele competitie over 10 weken

Gewonnen door Bob

Over het hele seizoen bekeken is de Butler gewonnen door

Nel en JP

Over het hele seizoen bekeken is de Paren gewonnen door

Annelies en Gerrite

Een en ander resulteert in de volgende eindstand voor het Clubkampioenschap

  1. Annelies en Gerrite
  2. Titus en Arre
  3. Nel en JP

Van harte gefeliciteerd!

3 mei 2018 Eindstand Interne paren

Elk jaar spelen we 4 maal een interne competitie, 2 maal butler en paren. Deze zijn op dagen dat er geen externe competitie aan de gang is. De top 3 van de eerste interne paren is;

21 April 2018 Bep Vriend Bokaal

Met een mooie score van 62,88% zijn Els en Denise afgelopen zondag vijfde geworden bij de Bep Vriend Bokaal een competitie voor damesparen georganiseerd door het bridge district Amsterdam. Een prachtig resultaat wat natuurlijk beloond moest worden met een klein prijsje.

Gefeliciteerd, Bob

22 februari 2018 Uitslag Butler competitie

Naast de paren competitie gedurende de externe competitie werd er ook een Butler competitie gehouden. De competitie was over 7 avonden en allee de beste 5 scores werden meegenomen. De eindstand is als volgt.

Titus en Arre speelde echter wel 3 keer met een invaller, dus niet samen, en kun je wel stellen dat Nel en Jan Pieter deze gewonnen hebben.

14 februari 2018 Uitslag Paren competitie

Terwijl de 2 teams van ABAC zich mengen in de externe competitie wordt er op dinsdag een eigen paren competitie gehouden. Daarvan was gisteren de laatste wedstrijd. De eindstand is als volgt.

De competitie was over 8 avonden en alleen de beste 5 scores worden meegenomen.

Jubileumdrive

Op zaterdag 8 april 2017 vond de jubileumdrive plaats ter ere van het 40 jarig bestaan van ABAC in De Burcht te Amsterdam. Foto’s zijn op de volgende pagina’s terug te vinden.

Voorwoord

Rondleiding

Spelen

Vakbondsgebouw

Groepsfoto’s en prijsuitreiking

Eten